Dragoljub Đuričić i prijatelji, 2. deo

Čuveni bubnjar Dragoljub Đuričić preminuo je 15. marta u 69. godini.

Rođen je na Cetinju 10. februara 1953. godine. Karijeru je započeo veoma mlad, do svojih ranih 20-ih godina osnovao je grupe The End i Krune, a kasnije i Veritas.

U Beograd se iz Herceg Novog preselio 1975. godine i priključio se grupi Ribelli, sa kojom je pratio mnoge poznate pop i rok muzičare, poput Dušana Prelevića, Kemala Montena, Arsena Dedića i mnogih drugih.

Posle toga se pridružio grupi Mama Coco, koja je je pratila Zdravka Čolića na turneji „Putujući zemljotres" 1978. godine.

Krajem sedamdesetih prešao je u Ju grupu u kojoj je proveo dve godine, a onda u Leb i sol sa kojom je ostao šest godina.

Bio je član grupe Kerber, iz koje se posle tri godine vratio u Leb i sol. Učestvovao je na snimanju oko 70 albuma, i svirao na više od 6.000 koncerata.

Kao vrsni bubnjar ostvario je izuzetnu karijeru i sarađivao sa velikim brojem najvećih domaćih i inostranih muzičkih zvezda. Osim Zdravka Čolića, Arsena Dedića i Dade Topića, svirao je sa Vlatkom Stefanovskim, Kornelijem Kovačom, Davorinom Popovićem, Radomirom Mihailovićem Točkom, Đorđem Balaševićem, Borom Đorđevićem i mnogim drugim.

Ostaće zapamćen po svom angažmanu na studentskim protestima devedesetih godina prošlog veka, gde je predvodio bubnjare u sinhronom ritmičkom muziciranju, koje postaje simbol zajedništva i otpora, a deo te atmosfere vam prenosimo kroz koncert koji je održao sa svojim prijateljima 2010. godine u Sava centru.