Читај ми!

PGP jubilej – 50 godina hora Kolibri

Hor Kolibri je 44 godine bio nedeljiv od svog osnivača i dirigenta Milice Manojlović, koja je živela i rasla sa malim pevačima, shvativši da se taj posao ne radi, već se živi.

Svi koji su imali dara, privilegiju i sreću da pevaju u horu Kolibri, osetili su ono što je Milica uvek isticala: za zajedničko muziciranje najvažnija je ljubav. Kroz ljubav su učili da dišu, govore, misle, kreću se slobodno... i pevaju. Njihov repertoar kretao se od zabavnih dečjih, preko narodnih i građanskih pesama, do romantičarskog lida, duhovne muzike i opere.

O horu Kolibri i odrastanju uz muziku, uz svedočenja pevača, kompozitora, muzičara, producenata i prijatelja hora u emisiji 50 godina hora Kolibri.

Nastaviti rad sa Kolibrima posle Miličinog odlaska nije bio nimalo lak zadatak. Posle nekoliko velikih audicija, odabrani su novi mali pevači sa kojima je sa velikom posvećenošću počela da radi dirigent Ljiljana Ranđelović, dugogodišnji pevač Hora Radio Beograda. I već posle nekoliko meseci dobila je najteži zadatak, da pripremi i snimi album posvećen pedesetogodišnjem jubileju Hora.

Produkcija: RTS Digital

Urednica i autorka: Ana Milićević 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво