Moja dedovina 2: Dedovina kao sklonište od rata

Selo Oglađenovac

Dedino i babino ognjište je na Balkanu često bilo spas tokom ratnih nedaća - to je priča i sudbina novih domaćina seriijala "Moja dedovina".

Pokojni deda naših domaćica (dve rođene sestre koje sada imaju svoje prodice) nasledio je od predaka desetine hektara zemlje, a amanet je ostavljen svakoj generaciji da se dedovina ne prodaje. Baš ta dedovina je 1992. godine bila utočište za Jelenu i njenu sestru kada im je otac kao civil odveden ispred njihovog stana u Sarajevu i ubijen. Sa majkom (koja je preminula pre dve godine) došle su kao male bežeći od rata u ovo brdsko selo - na maminu dedovinu. Godinama kasnije otac je pronađen u masovnoj grobnici, a porodica je ostala u Srbiji.

Obe sestre su završile školu, udale se, napravile svoje porodice i svoj mir. Danas sa naslednicima žele da vrate dedovini život. Ovo mesto bilo je omiljeno i njihovom pokojnom ocu. Zato će ova epizoda serijala "Moja dedovina" biti prepuna emocija, ali i rada, jer je ovo kuća nekadašnjih velikih gazda velika.

Jelena Doksas (jedna od sestara) je poslala prijavu za serijal i sa svojim mužem (poreklom Grkom) i celom familijom probaće da učini nemoguće - da za tri dana i sa tri hiljade evra (koliko donosi serijal) obnovi dedinu kući i prelepo imanje.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара