Novi početak-12.emisija

U dvanaestoj epizodi nacionalnog humanitarnog projekta i TV serijala "Novi početak", upoznaćemo bračni par Mijović i njihova dva sina, koji novi život započinju u selu na teritoriji opštine Sombor.

Tijana je rođena i odrasla u Subotici a Strahinja je doskora živeo u Novom Sadu, gde su se njih dvoje i upoznali, na svadbi Tijanine sestre. Bila je to ljubav na prvi pogled i Strahinja je, kako kaže "zasenjen Tijaninom lepotom", odmah odlučio da je ona žena sa kojom želi da provede ceo život. Nažalost, neposredno pre toga buduća mlada je saznala da boluje od malignog karcinoma jetre. Iako su prognoze bile veoma loše, ona se izlečila kombinujući savremenu medicinu i tradicionalno lečenje biljem. Iako lekari nisu podržavali Tijaninu želju da rodi dete, bila je odlučna da se ostvari kao majka. Rodila je zdravog sina, kom su dali ime Maksim.
Ubrzo, ponovo je ostala u drugom stanju ali drugo dete je rođeno sa razvojnim smetnjama. Porodica se i dalje bori za njegovo ozdravljenje a lekari su između ostalog, roditeljima preporučili i da se presele u zdraviju sredinu, van grada...
Kako bi svojoj deci omogućili radosnije detinjstvo i odrastanje u zdravijoj sredini, Tijana i Strahinja su odlučili da se prijave za projekat "Novi početak", odnosno na Konkurs Vlade Srbije i Ministarstva za brigu o selu, za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom. Od tri kuće koje su pronašli stručnjaci za nekretnine - saradnici emisije, par je odlučio da u selu Čonoplja u opštini Sombor bude njihov novi dom.
Ekipa emisije "Novi početak" pomogla je Mijovićima u preuređenju kuće, postavljanjem nove stolarije. A da bi im novi život na selu bio još kvalitetniji, ekipa emisije im je, uz savete stručnjaka, obezbedila i sve uslove da započnu organsku proizvodnju čeri paradajza pod plastenikom. I to, naravno - nije sve.
Voditeljka emisije Marija Veljković pripremila je i ovoj porodici još mnogo iznenađenja, za što veseliji i lepši novi početak!

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара