Oko magazin-Oko 14.7.2022.

Ključna razlika između političkog i običnog lažova je taj što politički lažov poseduje poseban talenat, kratko pamćenje, kako bi mogao da zauzme kontradiktorne stavove. Tako je pre tri veka pisao novinar i pisac Džonatan Svift.

Jedan drugi novinar i političar, britanski premijer Boris Džonson, kroz celu političku i novinarsku karijeru zauzimao je kontradiktorne stavove. Ipak, desilo se da mu poslednje, relativno sitne laži, ni birači ni partija nisu mogli da oproste. U emisiji pogledajte portret odlazećeg britanskog premijera Borisa Džonsona.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski smenio je kontroverznog ambasadora u Berlinu Andreja Meljnika. Promenjeni su i ambasadori u više zemalja, pa je Zelenski taj potez opisao kao uobičajenu diplomatsku praksu. Ipak, mnogo toga u ponašanju Meljnika nije bilo uobičajeno. Kancelara Olafa Šolca jednom je nazvao uvređenom mladom, posvađao se sa predsednikom Nemačke, ali ono što je presudilo je izgleda bio Meljnikov odnos prema Stepanu Banderi. Negirao je da su njegovi ljudi učestvovali u progonu i ubistvu Jevreja. U Oko magazinu pogledajte portret kontroverznog ukrajinskog diplomate.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво