Novi početak-6.emisija

Na inicijativu humaniste Mileta Jovanovića, tim emisije "Novi početak" potrudio se da petočlana porodica nakon dve decenije bitisanja u kamionskoj prikolici, novi život započne u svojoj kući.

U ataru sela Gospođinci (Žabalj), u kamionskoj prikolici koja je nekada bila hladnjača, čak 22 godine su živeli članovi porodice Stojanović, majka, otac i tri sina koja nikada nisu ni imala priliku da vide bolje uslove.

Ćerka im je u hraniteljskoj porodici jer je sa dve godine obolela od leukemije. U nehumanim i nehigijenskim uslovima, bez struje, vode, interneta, često i bez hleba - nisu imali izgleda za boljitak..

Za teške životne okolnosti ove porodice saznao je humanista Mile Jovanović i alarmirao javnost.

Poziv za pomoć odmah je prihvatio tim emisije "Novi početak". Voditeljka Marija Veljković se izuzetno potrudila da na teritoriji opštne Žabalj što pre pronađe tri adekvatne kuće na prodaju.

Zahvaljujući konkursu Ministarstva za brigu o selu, za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća (pojedinačne vrednosti do 1,2 miliona dinara), porodica Stojanović je kao donaciju dobila kuću za koju je konkurisala.

Dok su čekali odluku o useljenju, ekipa emisije spremila je za porodicu Stojanović raznovrsna iznenađenja. Između ostalog, posetili su Banju Koviljaču, gde su roditelji i njihova tri sina boravili deset dana u jednom od najluksuznijih hotela u tom mestu.
Kada su se Stojanovići uselili u svoj novi dom - i tom prilikom ih je tim emisije "Novi početak" obradovao sa još nekoliko dodatnih iznenađenja, na opštu radost svih članova porodice.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво