Pravo na sutra-Doživi Kosovo i Metohiju

Život ima svoj put gde god ko živeo, samo su okolnosti i uslovi različiti. A kakvi su uslovi u južnoj pokrajini najbolje znaju oni koji žive u okruženju. Da bi doživeli Kosovo i Metohiju morate upoznati svako mesto i njegove junake.

Pravo je iznenađenje muzika koju stvaraju reperi Danilo Đurić Londaneze i Stojan Popović. Od detinjstva su zajedo u Osojanu i Košu, gde sa porodicama žive u okruženju. To ih nije sprečilo da postanu sjajni muzičari. Njihove numere su na Jutubu i Instagramu. U njihovoj sredini nema prijatnih dešavanja, svakodnevica im nije laka, jer se još uvek selo obnavlja i nema potpune bezbednosti. Svi događaji i druženja su u Kosovskoj Mitrovici. Bez obzira na sve poteškoće, njihov izbor je da ostanu i budu sa svojim porodicama u Metohiji.

U suprotnom delu Kosova i Metohije, blizu tvrđave Novo Brdo, sa porodicom živi sveštenik iz Bratunca. Neobičnog glasa i snažne volje, otac Stevo Mitrić uvek je tu za sve što je potrebno narodu u toj parohiji. Iako je iz Republike Srpske, već četrnaest godina živi na Kosmetu. Obišao je sva mesta, saznao je mnogo toga što nije znao i zato kaže da Kosovo i Metohiju treba doživeti. Podseća na značaj Novog Brda u srednjovekovnoj Evropi i poručuje da sada moramo i mi da se vratimo Novom Brdu, koje nas je sve zadužilo. Saznaćemo zašto u emisiji (Do)živi  Kosovo i Metohiju.

Autorka: Svetlana Vukmirović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво