Читај ми!

Moja lepa Srbija-Duhovno blago

Od severa do juga, od istoka pa sve do zapada, kao najlepši cvetovi hrišćanstva, rasule su se crkve i manastiri Srbije, pa privlače poglede radoznalih i zovu putnike namernike da dođu i posete ih. Već vekovima su ti hramovi čuvari duhovnosti i istorije na ovim prostorima, spasavaju istinske vrednosti od zaborava i daju ih na uvid novim generacijama.

Bilo da je reč o drevnim srednjovekovnim manastirima kojima se Srbija s pravom pred svetom diči, ili crkvama novijeg datuma koje su zadužbinari širom zemlje ostavili za buduća pokolenja, u njima se uvek oseti isti mir. Na njihovim zidovima, na milim licima svetitelja, u očima Hrista i blagom osmehu Bogorodice oživljava prošlost i tajnu večnosti šapatom prenosi budućnosti i svima koji su spremni da je saslušaju. Svi koji se odvaže da krenu put upoznavanja i obilaska svetinja širom Srbije, zapravo kreću na putovanje otkrivanja sopstvene duhovnosti, samospoznaje i mira izuzetno potrebnog savremenom čoveku.

Danas sve putnike-i strane i turiste i domaće znatiželjnike, možemo s ponosom povesti na putovanje kroz Srbiju i otkrivanje lepota crkava i manastira širom naše zemlje. A uz sve bogatstvo i priče koje se tu kriju-svaki minut te odiseje i jedni i drugi pamtiće zauvek!

Urednik Vladimir Novaković, autorka teksta Aleksandra Bogdanović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво