Kvadratura kruga-Ljubav u doba Korone

Marija Kolašinac i Stefan Morović su se upoznali na Ekonomskom fakultetu na kome još uvek studiraju. Tu se i rodila njihova ljubav koja je krunisana brakom koji su započeli u jednoj sobi u Studentskom gradu u Beogradu.

"Život smo započeli u ovih deset kvadrata i to nam je dovoljno za normalan život dok smo još studenti", kaže Stefan dok Marija dodaje da im, preko onog što trenutno imaju, ništa ne fali jer su dovoljni jedno drugom.

Od većine svojih vršnjaka Marija i Stefan se ne razlikuju samo po tome što su se venčali kao studenti u 21. godini, već i po svom odnosu prema životu, ljudima, novcu, životnim vrednostima i radu, jer i jedno i drugo rade i studiraju kako bi bar donekle rasteretili svoje roditelje.

"Oboje smo odrastali u porodicama sa više dece i vaspitavani na tradicionalnim, porodičnim vrednostima što nam je bio čvrst temelj i putokaz kroz život ", govori Marija, dok Stefan naglašava da ga je otac učio da kroz život uvek ide uzdignute glave, da nije svaki uspeh častan, da razmišlja kritički i da nikada ne bude deo "čopora".

U emisiji Kvadratura kruga njih dvoje govore o prednostima ulaska u brak u njihovim godinama, o reakcijama njihovih vršnjaka na tu odluku da se venčaju pre završetka studija, o planovima za budućnost, o ljubavi u doba korone, egoizma, hedonizma i komformizma koji su sve prisutniji kod njihovih vršnjaka.

Urednik Branko Stanković

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво