Pravo na sutra-Gračanica, škola baleta i mladi glumci

U Domu kulture u Gračanici održavaju se brojni kulturni sadržaji i različite manifestacije na kojima često učestvuju i najznačajnije ličnosti iz kulturnog i javnog života naše zemlje.

Veliko interesovanje je izazvala škola baleta na Kosovu i Metohiji. U selu blizu Prištine sa decom u tri starosne grupe radi baletska umetnica i pedagog iz Beograda Lidija Pavlović. Baletu se, pored dece, raduju i roditelji koji u početku nisu mogli da poveruju da će balet ozbiljno da zaživi u njihovoj sredini. U drugoj sali glumci Amaterskog pozorišta "Janićije Popović" imaju svoju probu. Poput profesionalaca izlaze na scenu i ne znaju za tremu. Iza sebe imaju zavidan broj predstava. Napeta i nesigurna atmosfera koja prati njihov život u kosovskom društvu utiče na sve sfere života.

Zato su kulturna dešavanja važna i preko potrebna. Entuzijazam koji ih krasi pokazuje njihovu zrelost koju su stekli zbog svih okolnosti koje ih prate na Kosovu i Metohiji. Planovi za budućnost su kažu veliki a najveća želja im je da budu slobodni. U Prištinu ne odlaze jer tamo kažu za njih mesta nema.

Autorka emisije Svetlana Vukmirović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво