Profesionalci- Dr Aleksandar Semenov

Doktor Aleksandar Semenov je zamenik direktora Instituta za epidemiologiju i mikrobiologiju u Sankt Peterburgu.

Dva puta je bio u Kini za vreme epidemije. Prvi put u delegaciji Ministarstva zdravlja Rusije, a drugi put kao predstavnik Rusije u delegaciji Svetske zdravstvene organizacije u kojoj su bili i eksperti iz SAD, Nemačke, Japana i Kine. Njihov zadatak je bio da nezavisno ocene situaciju u Kini i daju preporuke. 

Aleksandar Semenov je 2014. godine sa delegacijom ruskih lekara učestvovao i u suzbijanju ebole u Africi, a trenutno se nalazi u Bergamu u Italiji sa grupom ruskih lekara.
U razgovoru snimljenom u Sankt Peterburgu , krajem marta prošle godine, on govori o kineskim iskustvima u borbi protiv virusa, o njegovim karakteristikama kao i o predviđanjima kako će se razvijati situacija sa koronavirusom.

Aleksander Semenov je takođe govorio i o bliskim i plodnim kontaktima koji povezuju Istraživački institut za epidemiologiju i mikrobiologiju Pastera i Institut za virusologiju, vakcine i serume „Torlak". Godine 2019. stvorena je rusko-srpska laboratorija u kojoj naučnici iz dve zemlje sprovode zajednička istraživanja u okviru Programa za eliminaciju ospica.

Autor emisije: Dragan Stanojević

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво