Читај ми!

Medalje za život- Skok u novi život-Dejan Jokić

Vodimo vas na tromeđu Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, tačnije u selo Jamena, čije postojanje datira još iz rimskog doba.

U Jameni živi naš strelac paraolimpijac Dejan Jokić, momak rođen u vrednoj i čestitoj porodici koja trenutno obrađuje oko 400 hektara zemlje, svoje, ali više one uzete u zakup. Kao i svi momci kojima je, u tom delu Srema ne baš kvalitetna zemlja sve, i Dejan, zajedno sa bratom Slobodanom, pomaže ocu Jovi.

Međutim, sudbina se grubo poigrala, ali to Dejana nije pokolebalo. Iako je sa teškom povredom kičme postao osoba sa invaliditetom nekadašnji fudbaler i strastveni lovac novi smisao života pronašao je u streljaštvu.

Osvajač je srebrne medalje na evropskom šampionatu u Beogradu 2018. godine, a sa kolegama Draganom Ristićem i Zdravkom Savanovićem je već godinama ekipno neprikosnoven na starom kontinentu, ali i na planeti.

Dejanu Jokiću, najmlađem članu steljaške reprezentacije stručnjaci predviđaju trofejnu karijeru, a ono što je karakteristično je to što osmeh skoro nikada ne silazi sa lica ovog 26-ogodišnjeg momka.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво