Читај ми!

Medalje za život-Progovori da bih te video-Miroslav Jančić

Miroslav Jančić, rođeni Somborac, dugogodišnji stanovnik Inđije, Novog Sada i sada Sremske Kamenice primer je kako čovek može da izađe kao životni pobednik, bez obzira na surove okolnosti.

Miroslav je u 16-oj godini posle neočekivano teške bolesti potpuno oslepeo, ali nije poklekao. Brzo se prilagodio, završio je srednju školu za telefoniste, zaposlio se, radio više od 30 godina i stekao ono najvredniju - porodicu sa kojom se ponosi.

Miroslav Jančić je osvajač 11 medalja sa Paraolimpijskih igara, evropskih i svetskih šampionata, a ono što ga čini jedinstvenim je to što je osvajao najsjajnija odlilčja u dva sporta, atletici i golbalu. Bio je vrhunski petobojac, bacač koplja, čak je i u brzom hodanju uspeo da osvoji bronzu. Kao golbalista takođe je postao paraolimpijski šampion u Seulu 1988, a nakon blistave 15-ogodišnje karijere, u penziji sada razmišlja da i u zvučnom pikadu ostvari zapažen rezultat.

Miroslav Jančić zrači velikom životnom energijom i optimizmom, njegova priča počinje u kasno leto ranih 70-ih, kada je imao samo 16 godina. Jedno sasvim obično kupanje i naizgled bezazlena bubuljica na licu odredili su tok ove priče.

 

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се