Читај ми!

Medalje za život-Progovori da bih te video-Miroslav Jančić

Miroslav Jančić, rođeni Somborac, dugogodišnji stanovnik Inđije, Novog Sada i sada Sremske Kamenice primer je kako čovek može da izađe kao životni pobednik, bez obzira na surove okolnosti.

Miroslav je u 16-oj godini posle neočekivano teške bolesti potpuno oslepeo, ali nije poklekao. Brzo se prilagodio, završio je srednju školu za telefoniste, zaposlio se, radio više od 30 godina i stekao ono najvredniju - porodicu sa kojom se ponosi.

Miroslav Jančić je osvajač 11 medalja sa Paraolimpijskih igara, evropskih i svetskih šampionata, a ono što ga čini jedinstvenim je to što je osvajao najsjajnija odlilčja u dva sporta, atletici i golbalu. Bio je vrhunski petobojac, bacač koplja, čak je i u brzom hodanju uspeo da osvoji bronzu. Kao golbalista takođe je postao paraolimpijski šampion u Seulu 1988, a nakon blistave 15-ogodišnje karijere, u penziji sada razmišlja da i u zvučnom pikadu ostvari zapažen rezultat.

Miroslav Jančić zrači velikom životnom energijom i optimizmom, njegova priča počinje u kasno leto ranih 70-ih, kada je imao samo 16 godina. Jedno sasvim obično kupanje i naizgled bezazlena bubuljica na licu odredili su tok ove priče.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво