Читај ми!

Život i standardi- Čuvarke tradicije

Očuvanje tradicije i običaja jedan je od prioriteta onih Srba koji su odlučili da na Kosovu ostanu. Čini se da su stožeri u tom nastojanju žene, a ima i mišljenja da neka teška istorijska dešavanja više njih bole, jer su kao majke odgovornije za život, život sve dece, svih vojnika, svih stanovnika planete

To ne mora biti tačno, ali srpske žene sa Kosova, negujući tradiciju pronose nadu u život...

Jedna od njih je Radmila Todić Vulićević, diplomirana ekonomistkinja, majka troje odrasle dece koja zasnivaju svoje porodice. Osim toga, ona je humanitarka, pesnikinja, kolumnistkinja, stvaralac u širokom smislu te reči. Od nedavno i autorka dokumentarnog filma u ulozi snimatelja, reditelja, scenariste.
Radmilin film ima za sada nekoliko verzija, ni jedna nije definitivna. Njen film živi, ona ga stvara i dalje, jer život teče. Odlazimo sa njom u dom gde se i ovog dana pravi kosovska strugana pogača, da čujemo recept i vidimo kako jedna pesnikinja, po struci ekonomista, stvara filmsku priču.
Tokom ovog boravka u Gračanici i Lapljem selu ekipa emisije Život i standardi upoznala je još divnih, hrabrih, predanih i talentovanih žena koje predstavlja u najnovijem izdanju pod nazivom Čuvarke tradicije.

Autorka i urednica emisije Tatjana Manojlović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво