Читај ми!

TV lica: Miomir Miško Korać, 2. deo

"Sreća prolazi ispred svačije kuće, samo je treba oslušnuti i širom otvoriti prozor" rekao je u prošlonedeljnom izdanju emisije TV lica... dr Miomir Korać, objašnjavajući zašto za njega važi pravilo da uvek pronađe nešto na lokalitetu.

U nastavku obilaska Viminacijuma predstavio je domus, repliku rimske kuće u kojoj žive arheolozi, biblioteku kao i nalazište mamuta koje je staro million godina.

Korać je govorio o uzbuđenju kada su ih u toku noći probudili radnici sa kopa da kažu da su udarili u nešto čvrsto i tako je pronađen u celini očuvan mamut, ali i o tome kakvo iskustvo nosi iz vremena kada je bio pomoćnik ministra kulture, kako je biciklom dolazio u ministarstvo, ali svojevremeno čak i do Viminacijuma, kao i zašto se dešava da arheolozi ne mogu da govore uveče od prašine u ustima, o bezrezervnoj ljubavi prema porodici, o tome kako je shvatio reči Gorkog da su "naša deca naše poslednje igračke, a naši unuci naša prva deca" tek kada je dobio unuke, o osećanju duga prema porodici jer je u nekim važnim trenutcima bio na terenu, ali i o tome kako danas kaže da je na važnom sastanku kada se igra sa unukom Pavlom jer to i jeste najvažniji sastanak.

Autorka Tanja Peternek Aleksić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво