Читај ми!

Ostavi sve i čitaj-Darko Tanasković, 2. deo

Darko Tanasković, profesor filologije i vodeći orijentalista, književni prevodilac i intelektualac širokih vidika, diplomata SRJ i ambasador Srbije pri Unesku, gost je u ovom izdanju emisije „Ostavi sve i čitaj“.

Govoreći o značaju čitanja i knjigama koje su ga odredile, Darko Tanasković kaže: Ne znam da li bih bez njih uopšte postojao kao misleće biće. I dodaje: Knjiga prati čoveka toliko dugo da je to zaista jedan paralelni svet bez čega ovaj naš svet u suštini nije kompletan.

U nastavku emisije Darko Tanasković promišlja i govori o autonomiji mišljenja u zadatim stvarnosnim okvirima, o kulturi izražavanja autentičnog, samosvojnog mišljenja, kulturi dijaloga i kulturi slušanja, o intelektualcima i njihovoj odgovornosti u vremenu osrednjosti, i o odnosu naše društvene zajednice prema kulturnom nasleđu. Takođe, gost emisije govori i o ulozi univerziteta u savremenom svetu, o reformama u našem visokoškolskom obrazovanju, o nastavničkom kadru na našem univerzitetu, i o sve prisutnijem problemu odlaska visokoobrazovanih mladih ljudi iz zemlje.

Urednica i autorka emisije je Gorica Zarić Jovanović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво