Trag-Kralj vatre Tomislav Mitrović

Da bi sa dozvolom zapalio čoveka, sarađivao sa Likom Besonom, Madonom i mnogim drugim svetskim zvezdama, preselio čuveni reli Pariz - Dakar u Valjevo, važno je zvati se Tomislav Mitrović.

Zovu ga kraljem vatre. Sa 17 godina dobija prvu filmsku ulogu kaskadera kada se u rodnom Valjevu snimao kultni film "Tri karte za holivud".

Potom odlazi u Pariz sa željom da upise filmsku akademiju. Put do Zapada nije bio lak. Po završetku školovanja u Parizu postaje profesor na jedinoj akademiji za kaskadere u Evropi.
"Predajem razne oblasti iz kaskada, od koreografije borenje, padova, katapulta pa do naravno gorenja tela Što je moja ljubav i specijalnost".
Savremenim tehnikama opasnost u kaskaderskom poslu danas svedena je na minimum, osim sa vatrom. Tu se greške ne opraštaju.

Istovremeno radi i na promociji Srbije i valjevskog kraja.
Zahvaljujući njemu reli Pariz- Dakar preselio se u Valjevo.
"Jedno veče sam video vest na internetu da se ne organizuje više reli Pariz- Dakar do Dakara nego da se seli u Južnu Ameriku i tad sam došao na ideju, zašto ja ne bih napravio reli Pariz- Valjevo. Onda su me ljudi pitali "A gde je Valjevo u Africi"? Objasnio sam im da kad uzmu kartu sveta u ruke. Objasnio sam im da kad uzmu kartu sveta u ruke i nacrtate krst, gde je tačka tu je Valjevo", kaže Tomislav Mitrović

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара