Milovan Đilas- Mrtve kosti megdan ne dijele,10.ep.

Ova epizoda serijala bavi se pokušajima rehabilitacije M. Đilasa, prijateljstvom Matije Bečkovića i Milovana Đilasa i poslednjim godinama Đilasovog života, uključujući i nedoumice oko sahrane.

Milovan Đilas se pred kraj života zapitao, ne šta će biti sa socijalizmom, koji je istorijski prevaziđen, za razliku od duha i ideje socijalizma, već šta će biti sa dva miliona članova Saveza komunsta Jugoslavije.

Sagovornici u desetoj epizodi govore i o odnosu opozicije i vlasti prema Đilasu tokom devedesetih, odnosno razlozima zašto Đilas nije uključen u demokratske procese u Srbiji odnosno Jugoslaviji.
Matija Bećković citira i parafrazira delove razgovora koje su njih dvojica vodili gotovo trideset godina, kao i narodnu poeziju koju je prvi put čuo od Đilasa.

Učesnici: Rajko Danilović, advokat, politički sociolog, Beograd, Nikola Barović, advokat, Aleksandar Ilić, prevodilac i diplomata, Tvrtko Jakovina, istoričar, Zagreb, Ratko Božović, Vida Ognjenović, književnica, Beograd, Veljko Stanić, istoričar, Beograd, Pariz, Srđan Cvetković, istoričar, Beograd, Nikola Barović, advokat, Rajko Danilović, advokat, politički sociolog, Beograd.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво