Oko magazin- 29.avgust 2017. Darko Miličić, među jabukama i med snom

Na telečkoj visoravni sa nekadašnjom zvezdom NBA drafta o košarci i poljoprivredi.

Priča je mogla da počne i ovako: razgovaramo sa Darkom Miličićem, koji će kao iskusni NBA igrač u najboljim godinama predvoditi reprezentaciju Srbije na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu. Oko nas bi verovatno bili reflektori, on bi nosio trenerku reprezentacije i možda bi nam rekao da će na mestu kapitena zameniti povređenog Teodosića. Ali, najbolje plasirani Srbin u istoriji NBA drafta odavno ne igra košarku. Kako se seća poslednjeg Evropskog prvenstva na kojem je igrao za reprezentaciju; bilo je to pre deset godina u Španiji, Miličić je imao samo 22 a selektor je bio Zoran Slavnić. A kako prvenstva u njegovom Novom Sadu, najneuspešnijeg koje pamtimo. Da li mu je žao što nije više igrao za reprezentaciju?

Darko Miličić danas ima 30 godina, uveliko je u košarkaškoj penziji i jedan je od uspešnijih poljoprivrednika u Bačkoj. Između Sivca i Kljaićeva, na Telečkoj visoravni napravio je svoje carstvo: ima 50 hektara zemlje pod jabukama i veštačko jezero sa 10 hiljada šarana. U tom ambijentu Dalibor Žarić je sa Darkom Miličićem razgovarao o košarci i poljoprivredi, o tome šta je uspeh, šta neuspeh i da li je, naposletku on srećan čovek.
U Oko magazinu osim o najvećem košarkaškom talentu koji je Novi Sad ikada imao govorimo i o četvorici momaka, koji danas najbolje reprezentuju košarkaški Novi Sad. Dušan Domović Bulut, Marko Ždero, Marko Savić, Dejan Majstorović aktuelni su prvaci sveta u novom olimpijskom sportu: basketu tri na tri. U razgovoru za Oko magazin Aleksandru Stojanoviću su otkrili tajnu svog uspeha.

Urednik emisije: Gorislav Papić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво