Pravo na sutra- Kultura i tradicija- Stari Kolašin

Ibarski ili Stari Kolašin je brdovito područje od šezdeset tri sela sa opštinom Zubin Potok. Kolašinci neguju tradiciju i čuvaju običaje.

Ostaci materijalne kulture svedoče o burnoj prošlosti kao što je nekropola Jelač i dvor srpske kraljice Jelene Anžujske koji je potopljen kada je izgrađeno jezero Gazivode. Okolnosti u kojima žive nisu jednostavne ali svojim radom i upornošću prevazilaze teškoće. Organizuju likovne kolonije i druge manifestacije.
Članovi KUD-a Mokra Gora spremaju se za jubilej 80. godina postojanja koji je u februaru. Tu su i slikari Dragoslav Božović, Ivan Galjak.
Kako izgleda život Srba u Ibarskom Kolašinu, odakle je i pisac i novinar Politike Grigorije Božović, van političkih tenzija, saznaćete u emisiji Kultura i tradicija - Stari Kolašin.
Zgrada Doma kulture nedavno je renovirana. Potpuno su uređene četiri sale koje su sada opremljene novom rasvetom i ozvučenjem. Instalirana je klima i uvedeno je parno grejanje. Sve radove finansirala je Kancelarija za Kosovo i Metohiju koja podržava sve aktivnosti.

Autorka emisije: Svetlana Vukmirović 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво