Ostavi sve i čitaj- Tatjana Mandić Rigonat

Mislim da se čovek meri po tome koliko je knjiga pročitao i razumeo, kaže reditelj Tatjana Mandić Rigonat u novom izdanju emisije Ostavi sve i čitaj. Podsećajući na važnost knjige i čitanja, ona ističe uticaj literature koja nas je formirala, na odnos prema drugim ljudima, prema stvarnosti u kojoj živimo, pa čak i na izbore ko i kakvi ćemo postati.

Imajući u vidu komade koje je režirala i dramatizacije koje je napisala, ali i sopstveno iskustvo sticano u sredini koja je pretrpela velike promene, Tatjana Mandić Rigonat govori o današnjem čoveku pritisnutom egzistencijalnom, moralnom, kulturnom i društvenom krizom; o ulozi umetnosti na planu krupnih istorijskih i društvenih kretanja; o značaju pozorišta koje nije prosta kopija stvarnosti i kao takvo ima prosvetiteljsku misiju u jednoj zajednici; i o razlozima da se svaki savremenik opredeli za knjigu, pozorište, muziku ili film.

Samo u Narodnom pozorištu u Beogradu na aktuelnom repertoaru je pet predstava u režiji Tatjane Mandić Rigonat (Seksualne neuroze naših roditelja, Zli dusi, Ivanov, Naši sinovi i Balkanski špijun).

Autor i urednik emisije je Gorica Zarić, reditelj Ivan Milanović, muzički urednik Nevena Popović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво