Da možda ne- Odliv mozgova

Sunce tuđeg neba

U emisiji Da Možda Ne o odlivu mozgova iz Srbije. Upozorenje da je Srbija u izveštaju Svetskog ekonomskog foruma prva u svetu po odlivu mozgova, zabrinula je mnoge. Za razliku od prethodnih generacija emigranata iz Srbije, sada odlaze uglavnom mladi i visokoobrazovani. Iako se u Srbiji dramatično povećava broj fakulteta, kao i doktora nauka, postavlja se pitanje kakav je kvalitet obrazovanja? Odlaskom mladih, obrazovanih i sposobnih ostaje praznina i zabrinutost ko će da nas leči, da se bavi naukom i obrazovanjem, da projektuje i gradi... Gde je greška u sistemu? Da li je to sudbina svih nerazvijenih zemalja ili smo mi i tu potonuli više od ostalih? Da li smo dovoljno bogati da gajimo najbolju decu za strance?

U emisiji govore:

akademik dr Vladica Cvetković, profesor na Rudarsko-geološkom fakultetu i predsednik Stručnog tima za praćenje reforme visokog obrazovanja

Mr Srđan Ognjanović, direktor Matematičke gimnazije

Jovana Arsić, finansijski stručnjak u Londonu,

prof. dr Milovan Stanišić, predsednik Univerziteta Singidunum

Heroj nedelje - Marko Ćulum, predstavnik Skupštine stanara u Bulevaru despota Stefana 68b koji je proglašen za najbolje uređen ulaz u Beogradu.

Autorka i urednica: Olivera Kovačević.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се