Stranac u Srbiji- Greg de Kjur

Tema Crni talas jugoslovenske kinematografije šezdesetih i sedamdesetih godina, privukla je američkog studenta Grega de Kjura da dođe pre 11 godina u Beograd, da joj se posveti i na Fakultetu dramskih umetnosti odbrani doktorsku disertaciju, i to na srpskom jeziku.

De Kjur je 2017. godine bio u centru pažnje kulturne i filmske javnosti kao selektor desetog jubilarnog Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs, koji se prikazuje od 8. do 15. maja u Beogradu.

U emisiji je govorio kako je birao filmove za međunarodni takmičarski program i koje su novine uvedene na festivalu 2018, na kome je prikazano 89 filmova u međunarodnom i domaćem takmičarskom programu.

O svom radu, putovanjima, zadovoljstvu što je upoznao velika imena srpske kinematografije, o zahvalnosti i vezanosti za institucije koje su mu pružile gostoprimstvo po dolasku u Beograd, kao što su: Fakultet dramskih umetnosti, Akademski filmski centar u Domu kulture Studentski grad, Jugoslovenska kinoteka i Biblioteka Jugoslovenske kinoteke, govoriće Greg de Kjur u ovom izdanju emisije Stranac u Srbiji.

Autorka i urednica  anka Jakšić

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара