Stranac u Srbiji- Tanmila Simović

Induskinja Tanmila Karaj Simović pripada Naga plemenu iz indijske države Manipur. Naga narod je pleme sino-tibetanske grupe, nastanjeno najviše u državi Nagaland na severoistoku Indije. Podeljen je na 14 glavnih plemena i svako od njih ima vlastiti jezik.

Tanmila potiče iz mnogobrojne katoličke porodice.Odrasla je po strogim pravilima oca svešenika. Otišla je za poslom u Katar i igrom slučaja, preko svoje drugarice sunarodnice, koja je radila na jednom prekookeanskom brodu upoznala Slobodana, i to preko interneta. Zaljubljivanje na prvi pogled na kompjuterskom ekranu preraslo je u ljubav u Prijepolju 2014. godine. Tu danas živi sa suprugom i sinom Vasilom.

Tanmila, koju u Prijepolju zovu Mimi, u emisiji govori o svojoj religioznosti i lakom prihvatanju pravoslavne vere. Nedovoljno poznavanje srpskog jezika nije prepreka da se lako razume sa svekrvom i da se lepo slažu. I posle četiri godine ljudi je u Prijepolju i dalje iznenađuju svojom ljubaznošću i željom da joj pomognu na ulici i u prodavnici. Mimi ima nostalgiju za svojom zemljom, ali lepotu planinskih predela rodnog distrikta Ukrul sada zamenjuje uživanjem u živopisnoj okolini Prijepolja.
Emisija je snimana i u Manastiru Mileševa, na putu do Savinih isposnica i na vidikovcu Sokolica.

Autor i urednik: Ranka Jakšić

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара