Profesionalci- Miroslav Ćiro Blažević

Fudbalski trener. Rođen je 1935. godine u Travniku. Zbog povrede igračku karijeru prekinuo je u 24 godini i postao trener Trenirao je više od 30 klubova i 5 nacionalnih selekcija. Najveći uspeh postigao je sa reprezentacijom Hrvatske sa kojom je 1998. godine osvojio 3. mesto na Svetskom prvenstvu u Francuskoj. Tada je proglašen za najboljeg trenera prvenstva.

U emisiji Blažević govori o tome, kako su se i u Beogradu radovali kada je 1982. godine sa Dinamom osvojio prvenstvo Jugoslavije, i zašto je novac koji je zaradio važniji od svih trofeja koje je osvojio. Blažević se priseća i utakmice Jugoslavija-Hrvatska kada je nestalo struje i kako su srpski fudbaleri čuvali hrvatske.

On sa gorčinom priča i o svojim prijateljima za koje smatra da su uništili hrvatski fudbal, zašto je za Kineze mudrac, a za Hrvate starac i kakve su šanse Hrvatske i Srbije na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Ćiro Blažević u emisiji i recituje svoje stihove, govori o druženju sa Žakom Preverom i zašto voli Andrića i Puškina.

Autor emisije Dragan Stanojević

broj komentara 0 pošalji komentar