Prvaci sveta, 5-12

Serijal se odvija u nekoliko različitih vremenskih perioda - priča počinje 2001. godine u vreme odvijanja Evropskog košarkaškog prvenstva u Turskoj kada je naša reprezentacija osvojila važno zlato, ali i prati sve one događaje koji su doveli do osvajanja prve zlatne medalje jugoslovenske reprezentacije u Ljubljani 1970. godine.

Nevena provodi noć u montaži. Neispavana i uplaćena nastavlja intervju sa Nebojšom Popovićem, koji govori o prvenstvu u Moskvi i svom odlasku iz Crvene zvezde koju je napustio pod političkim pritiskom. Nevena je još više zbunjena i želi da odustane od projekta, smatrajući da mu nije dorasla. Deda je ohrabruje da mora da bude odlučnija.

Uloge: Strahinja Blažić, Žarko Radić, Leon Lučev, Rade Šerbedžija, Nevena Ristić, Aleksandar Radojičić, Miloš Biković, Marko Janketić, Dragan Mićanović, Radivoje Bukvić, Sergej Trifunović, Slaven Došlo, Iva Babić, Nebojša Dugalić, Jure Henigman, Goran Bogdan, John Savage, Tamara Dragičević, Nina Janković, Stefan Kapičić, Igor Kovač, Robert Kurbaša, Krešimir Petar Ćosić, Lazar Ristovski, Katarina Čas..

Produkcija: Intermedia Network
Režija: Darko Bajić
Scenario: Nebojša Romčević, Goran Svilačić, Gordan Mihić, Branka Grbić