Dokumentarne fusnote – Neposlušna Berta

Serijal je zamišljen kao vremenska enciklopedija manje poznatih podataka iz naše istorije, umetnosti, sociologije, filozofije - uopšte kulture i društva.

Pokušaćemo da zabeležimo sve ono što je nekako skrajnuto, zapostavljeno pa i zaboravljeno - a i te kako obogaćuje našu kulturu pamćenja koja nam baš i nije jača strana. Tek toliko da dokumentujemo i ono što nije ušlo u udžbenike, ali svedoči o nama iz potpuno nove vizure.

Mala forma veliki posao - čega ni sama ekipa koja je ušla u ovu priču u startu nije bila svesna. Ali uz malo entuzijazma, želje da se napravi nešto drugačije i profesionalnog izazova dat je karakter ovoj dokumentarnoj formi, koja potpuno iskače iz klišea očekivanog. I to počev od grafičke obrade Igora Vujčića, preko novinarsko istraživačkog rada Ive Veselinović, muzičke pronicljivosti Ane Pavlović, kamere Miloša Mitrovića, koja je dala početni impuls sjajnom montažerskom promišljanju Jovane Filipović, čiji rad je ozvučio iskusni Marko M. Vučković i prosto oživeo crtane delove priča.

Urednica serijala Olivera Pančić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво