Miris kiše na Balkanu, 8-14

„Miris kiše na Balkanu“ je televizijska serija snimljena prema istoimenom romanu Gordane Kuić.Priča prati sudbinu porodice Jevreja iz Sarajeva u periodu od početka Prvog do kraja Drugog svetskog rata. Leon, vlasnik časovničarske radnje i njegova supruga Estera, imaju pet kćeri-Buku, Riki, Blanki, Ninu i Klaru i sina Isaka.

Riki je konačno shvatila da je Miloš licemer i da treba zauvek da ga ostavi i zaboravi. Blanki i Nina su se pomirile i Blanki joj saopšti svoj plan da pomognu Riki oko otvaranja njenog vlastitog salona šešira u Beogradu. Blanki zamoli Marka za pozajmicu za salon i on rado pristane pod uslovom da se ne sazna ko je pozajmio novac. Blanki i Riki u Knez Mihajlovoj ulici pronalaze prostor za novu radnju šešira i beogradski salon "La Parisienne" otpočinje sa radom. Po povratku iz Nemačke Marko je veoma zabrinut zbog jedne knjige koju je tamo kupio, "Mein Kampf" - Adolfa Hitlera. Klara je prešla sa decom u Zagreb i Atleta joj pomaže da pronađe stan. U salonu kod Riki Dragu je prvi gost, a ubrzo za njim pojavljuje se i novinar Dušan Antić koji je pisao lepe kritike o Riki u "Politici" još na početku njene karijere. Marko i Blanki odmaraju se u Dubrovniku i tamo sreću Markovog rođaka Petra Koraća. I Miloš se iznenada pojavljuje kod Riki u salonu, ali ona izignoriše njegov dolazak. Blanki i Marko počinju da žive u zajedničkom stanu u Sarajevu. Dušan Antić nakon dugo vremena izvodi Riki u "Tri šešira" što u njoj izaziva buru emocija i sećanja. Riki je započela ljubavnu vezu sa Dušanom. Jedno veče, on je odvede "na prevaru" u Narodno pozorište gde je priređena predstava "Labudovo jezero" u njenu čast. Upravnik Predić joj uruči počasnu nagradu pozorišta.  Blanki priprema ručak za dolazak Markove porodice u goste, a Estera joj pomaže. Ali, sa Markove strane na ručak dolazi samo Petar Korać, pored Mirhada i Škorovih. Sama u svome domu, tiho umire Estera Salom.

U glavnim ulogama: Ljiljana Blagojević, Mirka Vasiljević, Aleksandra Bibić, Siniša Ubović, Igor Damnjanović, Stefan Buzurović, Radoslav Milenković, Mihailo Lađevac, Nebojša Dugalić, Branka Šelić i drugi.
Reditelj Ljubiša Samardžić, scenarista Đorđe Milosavljević, producenti RTS i Sinema dizajn

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво