Miris kiše na Balkanu, 6-14

„Miris kiše na Balkanu“ je televizijska serija snimljena prema istoimenom romanu Gordane Kuić. Priča prati sudbinu porodice Jevreja iz Sarajeva u periodu od početka Prvog do kraja Drugog svetskog rata. Leon, vlasnik časovničarske radnje i njegova supruga Estera, imaju pet kćeri-Buku, Riki, Blanki, Ninu i Klaru i sina Isaka.

Riki je očajna pošto je iz Miloševog pisma saznala da mu je supruga Nena ponovo u drugom stanju. Blanki je savetuje da ode na more i pokuša da ga zaboravi.Blanki nastavlja da se viđa sa Markom ali, razočarana neprihvatanjem njegove porodice, napušta Sarajevo i odlazi u Pariz kod Klare i njene dece. Klara joj kaže da je Ivo otišao u Milano i da im se uopšte već tri meseca ne javlja, niti im šalje novac. Iznenada, po dogovoru sa Ninom, kod Klare se pojavljuje bogati vlasnik modnog salona Franc Lačteter, koji poziva Blanki da izađe sa njim na večeru. Blanki, Klara i njena deca odlaze zajedno u Milano da pronađu Ivu. Pronalaze ga u kući jedne bogate gospođe. Nakon što je Ivo Klari kazao da mu je život sa njom nemoguć, ona sa decom i Blanki odlazi u Škofja Loku. Nekoliko dana kasnije dolazi i Ivo i donosi Klari papire za razvod. Riki je i dalje na moru u Dubrovniku. Tamo se iznenada pojavljuje i Miloš. Blanki u Sarajevu posećuje Marka u njegovom preduzeću. Pošto su se pomirili, odlaze na večeru a potom i u Markov stan.

U glavnim ulogama: Ljiljana Blagojević, Mirka Vasiljević, Aleksandra Bibić, Siniša Ubović, Igor Damnjanović, Marija Vicković, Stipe Kostanić i drugi. Sspecijalni gosti: Srđan Karanović, Irfan Mensur, Nikola Todorović, Sara Marković, Bojan Lazarov...
Reditelj Ljubiša Samardžić, scenarista Đorđe Milosavljević, producenti RTS i Sinema dizajn

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво