Miris kiše na Balkanu, 3-14

„Miris kiše na Balkanu“ je televizijska serija snimljena prema istoimenom romanu Gordane Kuić.Priča prati sudbinu porodice Jevreja iz Sarajeva u periodu od početka Prvog do kraja Drugog svetskog rata. Leon Salom, vlasnik časovničarske radnje i njegova supruga Estera, imaju pet kćeri-Buku, Riki, Blanki, Ninu i Klaru i sina Isaka.

U sinagogi na molitvi, Leonu se niko ne javlja, što je posledica tihog protesta zbog Ninine veze sa Škorom. Iz istih razloga, niko se ne pojavljuje ni na Blankinom rođendanu, osim Danijela i njene nove drugaricee iz škole-Greten. Nakon što je Riki izvela rođendanski ples, Greten oduševljeno predlaže da njen otac pita svog prijatelja iz Beča, koji drži baletsku školu, može li Riki da tamo usavrši svoju igru. Estera zamera Nini vezu sa Škorom, a Blanki isto veče na svom prozoru nalazi pismo i ružu od Marka. Danijel šalje Buku u Davidovu antikvarnicu po knjigu koju je navodno izgubio. Buka odlazi a Danijel je krišom prati. U povratku je i presreće i optužuje da je i dalje zaljubljena u Davida. Po dolasku kući, Buka saopštava Danijelu da je u drugom stanju. Nina je očajna u očekivanju vesti od Škora. Dobija poruku da je ranjen i da leži u bolnici u Sarajevu. Nina odmah odlazi kod njega. Nakon završetka Velikog rata, Nina i Škoro su se venčali. Danijelo psihičko stanje je sve lošije. Buka rađa blizance Leona i Kokija. Marko je u Sarajevu otvorio trgovinsko preduzeće „Neretva". Blanki dolazi Marku u posetu.

U glavnim ulogama: Ljiljana Blagojević, Predrag Ejdus, Mirka Vasiljević, Aleksandra Bibić, Tamara Dragičević, Marija Vicković, Kalina Kovačević, Stefan Buzurović Tanasije Uzunović, Jelisaveta Sablić, Milan Vasić, Dragan Petrović... i drugi.
Reditelj Ljubiša Samardžić, scenarista Đorđe Milosavljević, producenti RTS i Sinema dizajn