Čitaj mi!

Montevideo, vidimo se, 8-10

„Montevideo, vidimo se!“ je poslednji je nastavak serije „Montevideo, Bog te video“!, koja je rediteljski prvenac glumca Dragana Bjelogrlića. Ranko Božić i Dimitrije Vojnov, scenario su napisali po istoimenoj knjizi sportskog novinara Vladimira Stankovića koja govori o velikom uspehu reprezentacije Kraljevine Jugoslavije (koju su tada činili igrači iz Srbije) na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Urugvaju 1930.godine.

Primamljiva ponuda menadžera Hočkinsa dovela je do raskola među igračima. Utakmica protiv selekcije Bolivije je prilika da se još neki nađu na Hočkinsovom spisku izabranih. Na početku utakmiče fudbaleri igraju traljavo, ali kako odmiče vreme Moša igra kao preporošen i na pomolu je još jedna pobeda jugoslovenske ekipe.

Uloge tumače: Miloš Biković, Petar Strugar, Armand Asante, Branko Đurić,Predrag Vasić, Nebojša Ilić, Vojin Ćetković, Branimir Brstina, Dragan Nikolić, Srđan Todorović..., kao i španski glumci Elena Martines, Francisko Vera, Konča Hidalgo, Hose Luis Madariaga, Roberto Goja i Karla Sančes.