Čitaj mi!

Montevideo, vidimo se, 1-10

„Montevideo, vidimo se!“ je poslednji je nastavak serije „Montevideo, Bog te video“!, koja je rediteljski prvenac glumca Dragana Bjelogrlića. Ranko Božić i Dimitrije Vojnov, scenario su napisali po istoimenoj knjizi sportskog novinara Vladimira Stankovića koja govori o velikom uspehu reprezentacije Kraljevine Jugoslavije (koju su tada činili igrači iz Srbije) na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Urugvaju 1930.godine.

Reprezentacija Kraljevine Jugoslavije stiže u Montevideo, ali umesto svečanog dočeka i smeštaja u luksuzni hotel, igrači su prinuđeni da pešače do autobusa koji će ih odvesti na periferiju grada. U hotelu, u kojem su smešteni, nemač čak ni struje. Ipak, mladalačka radoznalost i želja da što pre upoznaju Montevideo, izvućiće ih iz kreveta i odvesti u dugu noćnu šetnju gde ce ih čekati pregršt iznenađenja.

Uloge tumače: Miloš Biković, Petar Strugar, Armand Asante, Branko Đurić,Predrag Vasić, Nebojša Ilić, Vojin Ćetković, Branimir Brstina, Dragan Nikolić, Srđan Todorović..., kao i španski glumci Elena Martines, Francisko Vera, Konča Hidalgo, Hose Luis Madariaga, Roberto Goja i Karla Sančes.