Na putu za Montevideo, 7-9

Na putu za Montevideo“ je nastavak serije „Montevideo, Bog te video!“, rediteljskog prenca glumca Dragana Bjelogrlića po scenariju Srđana Dragojevića i Ranka Božica. Scenario je napisan po istoimenoj knjizi sportskog novinara Vladimira Stankovića a koja govori o velikom uspehu reprezentacije Kraljevine Jugoslavije (koju su tada čini igrači iz Srbije) na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Urugvaju 1930. godine. Serija prati putovanje reprezentativaca do Urugvaja koje je počelo vozom od Beograda preko Hrvatske, Austrije, Švajcarske i Lihtenštajna, sve do francuskog grada Marseja gde su se ukrcali na prekookeanski brod „Florida“ kako bi nastavili putovanje do Montevidea.

Stanoje se zaljubio. Na moru je nevreme i svi putnici na brodu povraćaju. Rosa je dobila posao u banci o čemu obaveštava Tirketa, koji se obradovao njenom telegramu.

Glumačka ekipa je brojna: Miloš Biković, Petar Strugar, Predrag Vasić, Milutin Karadžić,Branimir Brstina, Danina Jeftić, Tamara Dragičević,Nebojša Ilić, Vojin Ćetković, Viktor Savić, Anita Mančić, Srđan Timarov, Nikola Đuričko i drugi.

broj komentara 0 pošalji komentar