Santa Maria dela salute, 3-11

Biografska serija o Lazi Kostiću, znamenitom srpskom pesniku, čiji je lik oživeo Vojin Ćetković, a njegovu veliku ljubav - Lenku Dunđerski, Tamara Aleksić.Serija (11 epizoda) je snimana u vojvođanskim gradovima, dvorcima i manastirima, kao i u Crnoj Gori, u Beču, Budimpešti i Veneciji. Ostale uloge tumače: Joakim Tasić, Nebojša Ilić, Nebojša Dugalić, Tihomir Stanić, Aleksandar Berček, Svetlana Bojković, Nela Mihailović, Sloboda Mićalović, Dejan Lutkić, Maja Šipovac, Milica Gruičić, Nataša Ninković, Tamara Aleksić, Predrag Ejdus. Reditelj Zdravko Šotra

Laza Kostić putuje. U Dubrovniku svi znaju za njega, u Beču drži predavanje o srpskoj narodnoj poeziji. Knez Milan Obrenović šalje ga u Berlin gde će Srbija na tamošnjem kongresu zvanično postatiti nezavisna država.
Laza Kostić uređuje novine, piše, prevodi Hamleta. Spremio je prsten za veridbu sa Julijanom Palanački ali se zapio sa društvom. Ubrzo je pozvan da dođe na Cetinje kod knjaza Nikole. Prihvata poziv i odlazi a Julijana ostaje da ga i dalje čeka.

broj komentara 0 pošalji komentar