Studio 6: Velikani minimalizma

Ovaj koncert posvećen je muzičkom minimalizmu – u rasponu od dela kompozitora koji su ustanovili ovaj pravac do postminimalističkih kompozicija u kojima se osećaju uticaji drugih muzičkih stilova.

Izvođači su članovi ansambla koji je nastao specijalno za ovu priliku, a čine ga neki od najistaknutijih beogradskih muzičara zainteresovanih za promociju savremene muzike: LP Duo (pijanisti Sonja Lončar i Andrija Pavlović), pijanistkinja Neda Hofman (osnivač i umetnički direktor Ansambla za novu muziku Gradilište), kompozitor i bas-gitarista Vladimir Pejković, kompozitor Božidar Obradinović i drugi. Ideja o projektu Velikani minimalizma, potiče od muzikologa Ivane Medić, koja je i član ansambla.

Ansambl izvodi čuveni Hoketus Luja Andrisena (dva klavira, dve klavijature, dve panove frule, dve bas gitare i dva para kongi), koje je u Srbiji izvedeno samo jednom, na festivalu Kompozitori u prvom licu, pre tačno deset godina. Neki od izvođača tada, bili su i muzičari koji će nastupiti i na koncertu u Studiju 6.
U 2014. godini čitav muzički svet proslavlja sedamdeseti rođendan slavnog britanskog kompozitora minimaliste Majkla Najmana. Najman je široj publici u našoj zemlji, između ostalog, poznat i kao kompozitor originalne muzike za film Klavir (The Piano), koju će publika imati prilike da čuje na koncertu u Studiju 6.
Na programu su još: Clapping music Stiva Rajha, kao i dela domaćih i stranih minimalista koje će odsvirati Duo LP.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара