Epizoda 2

Mikstejp 2

Muzika: Boris Mladenović Godine 2023. obeležava se 85 godina od smrti kompozitora Morisa Ravela. Kao omaž jednom od najčuvenijih njegovih dela - Boleru, u okviru projekta Mikstejp nastaje eksperimentalni muzički video rad koji istražuje procese tehnologije, repeticije i položaja modernog čoveka u savremenom dobu, a time i njegovu potrebu za eskapizomom. Svet oko nas nudi nam vidove pojavnog i duhovnog u razim oblicima, a naše potrebe tragaju za realizacijom. Realizacijom koja će nam doneti olakšanje i spasonosno premeštanje pažnje. Uz Čehovljeve reči iz humoreske O štetnosti duvana ostaje nam da otvorimo priču za novi Mikstejp: „Eto, držim predavanje, izgledam veseo, a tako bih voleo da mogu da viknem iz sveg glasa, ili da odletim nekud daleko, na kraj sveta. Nemam kome ni da se požalim, i najradije bih plakao, plakao…”

Emisija Mikstejp predstavlja muzičke kolaže zamišljene kao spoj arhivskog video materijala i novih muzičkih ostvarenja.
Iz ovog spoja nastaje nova forma: vizuelna poezija rođena iz montaže pronađenih snimaka i kompozicija muzičara inspirisanih određenim arhivskim materijalom.

Komentarom izvedenim iz procesa montaže ili muzičkim viđenjem raznih autora nastaju nova značenja: stari snimci pričaju svoje nove priče.
Ove priče reflektuju kulturu i vreme u kom su nastale, ali i dobijaju nov identitet i formu u drugom vremenu kroz muzičke i vizuelne inicijative.
Te nove priče otkrivaju nešto o našoj ljudskosti - naše potrebe, snove i identitete.
Razlike između realnosti i sveta oko nas su zamagljene: da li je život ono što se dešava ili način na koji ga pričamo?
Da li priču pričaju prohujale slike ili muzika koja na novi način čita stare priče...

Pred gledaocima ostaje da se uvere: prethodne generacije pisale su za televiziju, ali nove generacije pišu televizijom.

Druga epizoda

Boris Mladenović
Muzičar, muzički producent i snimatelj. Rođen 1975. u Beogradu. Studirao na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Muzikom se aktivno bavi od 1992. godine kada je nastala grupa Jarboli. Osim Jarbola svira ili je svirao u grupama Neočekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rešava stvar, Dvojac bez kormilara, Veliki prezir, Škrtice, Minilinija. Kao producent realizovao albume raznih grupa među kojima su Jarboli, Veliki prezir, Partibrejkers, Lira Vega, Obojeni program, Repetitor, Stray Dogg i mnogi drugi. Kao tonac i tonski snimatelj sarađivao sa grupama Darkwood Dub, Disciplina kičme, Obojeni program, Zvuk ulice, S.T.R.A.H. i mnogim drugim. Živi i radi u Beogradu.

Scenario i koncept: Nevena Popović
Animacije: Dejan Vučetić
Montažer: Goran Stojanović

 

Repriza u 15:05 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи