Zavodljiva televizija - Kreatori serija: 50 godina Pozorišta u kući

U novoj epizodi serijala Zavodljiva televizija - Kreatori serija, govorimo o jubileju 50 godina TV serije Pozorište u kući.

Pola veka nakon što je porodica Petrović postala prva popularna televizijska porodica, serija Pozorište u kući nedvosmisleno važi za kamen-temeljac tradicije humorističkog serijskog programa kod nas.
Te 1972. godine, kada je na Televiziji Beograd emitovana prva sezona Pozorišta u kući, njen kreator, Novak Novak, već je bio poznati televizijski pionir i rodonačelnik beogradske škole humora, koju je učio na Radio Beogradu.
Kako se danas gleda i doživljava porodica Petrović, šta o upečatljivom odnosu između zeta i tašte danas možemo reći, kako je izgledao život porodične žene pre pedeset godina, šta ostaje u pogledu u prošlost kada se odstrani nostalgija, šta je to što uprkos svemu uvek ostaje isto i koja je trajna vrednost serije Pozorište u kući. To su neke od tema o kojima govore: Ljiljana Lašić, glumica i dramski pisac, Siniša Pavić, scenarista, prof. dr Nevena Hercog Čalovska, FMK, neuropsihijatar i psihoterapeut, prof. Danica Pajović, FDU, scenarista, i dr Dalibor Petrović, sociolog.

 

Repriza , 31. oktobar 07:25 i 15:15 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво