Film i njegovo doba: Razvod, Asgar Farhadi, 1-4

Šta se dešava iza kulisa filma? Kako se reditelj nosi sa zvezdama i njegovom ili njenom ekipom? U kojem društvenom i političkom kontekstu nastaje film i da li to utiče na samo delo? Ova sveobuhvatna dokumentarna serija pod nazivom Film i njegovo doba teži da reši ta i mnoga druga pitanja.

Serijal od četiri epizode otkriva tajne i istorijske kontekste kultnih filmova, inovacije njihovih reditelja i epohe koju prikazuju. U svakoj od epizoda predstavlja se drugi reditelj i film, uz ekskluzivne intervjue sa autorima, protagonistima i filmskim istoričarima, kako bi se predstavio sveobuhvatni pogled na realizaciju dela. Sa sjajnim smislom za estetiku i opsežnim prikazom svakog ostvarenja, Film i njegovo doba predstavlja režisere i njihova klasična ostvarenja, kao što su Diskretni šarm buržoazije Luisa Bunjuela, Razvod Asgara Farhadija, Mamica Ksavijea Dolana i Mustang Deniz Gamze Erguven.

Dve godine nakon snimanja filma Razvod, i glumci i reditelj i dalje su veoma posvećeni svom ostvarenju, filmu koji je osvojio nebrojene nagrade i pozitivne kritike - kako na međunarodnom nivou, tako i u svojoj domicilnoj zemlji, Iranu. Asgar Farhadi ne izbegava politička pitanja, naglašavajući važnost ostanka u svojoj zemlji, čak i ako to podrazumeva prihvatanje cenzure.

 

Repriza  , 16. oktobar u 04:35 i 12:20