Poverljivo iz Njujorka: Menhetn, 5-5

Ova dokumentarna serija istražuje one delove Njujorka, koji od njega prave kaleidoskop jezika, kultura, nacionalnosti i verovanja. Serija je poziv da se prošetate zanimljivim i nesvakidašnjim putevima u potrazi za čistim njujorškim duhom i energijom.

Поверљиво из Њујорка: Менхетн, 5-5	Поверљиво из Њујорка: Менхетн, 5-5

Harlem, Bruklin, Bronks, Donji i Gornji Menhetn - sve su to mesta koja su nam vrlo poznata. Film, a možda u manjoj meri i književnost, pružili su nam bezbroj slika ovih legendarnih oblasti koje imaju svoje specifičnosti, boje i zvuke. Ipak, u poslednjih 10 godina, ovi okruzi se konstantno i iznova menjaju.
Njujork je prvi put zaživeo u centru Menhetna 1626. godine, koji sada obuhvata oblasti kao što su Soho, Grinič Vilidž, Mala Italija, Čelsi  i Kineska četvrt.
Ovi okruzi predstavljaju kosmopolitsku kondenzaciju Njujorka i na njih su uticali različiti talasi imigracije i nove generacije ljubitelja neobičnih filmova, pisaca i umetnika. Neboderi su niknuli usred starih zgrada i malih ulica sa drvoredima.
Istražite ove četvrti, u jeku obnove, gde se umetničke galerije i prodavnice polovne odeće takmiče sa kafićima i kineskim restoranima!

Repriza , 09. oktobar u 04:25 i 12:10 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво