Читај ми!

TV feljton: Branka Katić

Branka Katić je jedna od naših najvoljenijih glumica. Njena biografija beleži 75 naslova, a njena neobična glumačka harizma radost igranja. Svedeno, a strasno, uvek sa iskrenom, detinjom zaigranošću, odigrala je sve te role. Branka je majstor nonšalancije i virtuoz radovanja.

Sa 14 godina je debitovala u filmu Nije lako sa muškarcima, a nakon diplomiranja na Akademiji u Novom Sadu, u klasi Radeta Šerbedžije, nastupala je na pozorišnim scenama u Subotici, Novom Sadu i Beogradu. Živi u Londonu, ali je možemo sresti i na beogradskim ulicama, gde se često vraća svojima, ali i da ovde radi.

Njena pozorišna karijera nije velika, ali je značajna. Pamtimo Brankine uloge iz devedesetih, u predstavama Trinidad i Bliže. U Londonu je igrala u Rojal kort i Glob teatru. Trenutno u Beogradskom dramskom igra u predstavama Sumrak bogova i Tiho teče Misisipi.

Od 2000. godine živi u inostranstvu. Udata je za britanskog reditelja i producenta Džulijana Farina, imaju sinove Luija i Džoa. Njihova kuća je uvek puna, a suprug u šali govori da je uz nju dobio i čitav paket Srba.

Uvek raspoložena, nasmejana i duhovita, Branka Katić je sasvim sigurno jedna od naših najznačajnijih glumica. Razgovarale smo jedno popodne u Beogradu.

Autor i urednik: Olivera Milošević
Snimatelj: Ivan Dimitrijević
Reditelj: Milica Mitrović

 

 

Repriza , 12.septembar u 02:20 i 10:20 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара