Mira Adanja Polak - Ekskluzivno: Moji susreti - Ivo Pogorelić

Majka je Ivu Pogorelića dovela u Televiziju Beograd dok sam još radila u Beogradskom programu. Bio je dete. Na petom spratu zgrade televizije pio je sok dok sam se sa njegovom majkom i njim dogovarala kako da nastupi uživo u studiju. Bilo je to odavno, mislim pre 35 godina...

Imali smo od tada više susreta po svetu i uživala sam u njegovom umetničkom daru gde god bih ga čula.
Bila sam ponosna kada sam ga zamolila da dođe u Beograd i održi koncert, a on to prihvatio. Dobio je tada od Televizije Beograd zlatnu ploču za ozbiljnu muziku.
Ova emisija je zbir sećanja pomognuta arhivskim snimcima mojih kolega i prijatelja koji su neke trenutke sačuvali na VHS trakama.
Neobično sam srećna da je Ivo Pogorelić ponovo u Beogradu i da mu se ispunila želja da Kolarčev univerzitet dobije klavir kakav zaslužuje.
Stejnvej klavir stiže na Kolarac. Na ličnu inicijativu Mime Lazarević, direktorke Centra za muziku Kolarčevog narodnog univerziteta koja je sakupljala sredstva širom sveta za kupovinu klavira Stenvej - dragocenog instrumenta. Sa Ivom Pogorelićem bila je u Hamburgu gde je on izabrao klavir kakav je oduvek priželjkivao da se nađe u Kolarcu.

 

Repriza, 16. mart u 03:25 i 11:10

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара