TV lica: Vedrana Rudan

Vedrana Rudan je dočekala Tanju Peternek u kući u Rijeci i prvi put dozvolila snimanje na mestu gde nastaju njene knjige koje su bestseler među čitaocima u brojnim zemljama u kojima su prevedene, ali i postavljene na pozorišne scene.

Razgovor je počeo u vrtu na vidikovcu sa koga se pruža pogled na more uz interesantnu priču o tome kako je njen suprug pronašao kuću, a njoj prepustio sve vezano za majstore i adaptaciju.
Vedrana Rudan udobno smeštena u kuću kakvu je oduvek želela, počela je priču o odrastanju u siromaštvu i životu u 28 kvadrata, o nesrećnom detinjstvu u najbogatijoj opštini u Jugoslaviji, gde su ona i sestra imale po jedan par cipela, o iskrenosti kojom je napisala autobiografiju Ples oko sunca, ne štedeći druge ali ni sebe u priči o mršavoj devojčici koju vidi i danas i koje joj je žao. U iskrenoj ispovesti govorila je o malobrojnim ljudima koje voli i koji se mogu nabrojati na prste jedne ruke, o obračunu sa ocem, o prvom braku i nasilju u porodici, ali i o miru koji je pronašla uz supruga sa kojim je 30 godina i o tome kako danas za sebe može da kaže da je srećna žena.
Autor Tanja Peternek Aleksić

repriza, 14.05 u 05:05 i u 13:05 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара