Читај ми!

Srbija stvara: EXPO Dubai 2020

Ekipa RTS-a bila je na Svetskoj izložbi EXPO 2020 koja je u Dubaiju održana od 01.oktobra 2021. do 31. marta 2022. godine i realizovala emisiju o manifestaciji koja svakih pet godina okuplja gotovo sve zemlje sveta.

Sa sveobuhvatnom temom Povezivanje umova, stvaranje budućnosti, EXPO 2020 predstavio je u Dubaiju 192 zemlje, svu raznovrsnost i bogatstvo kultura i nove ideje za bolji svet. Podteme Mogućnosi, mobilnost i održivost bile su inspiracija novim idejama kako da zaštitimo planetu, istražimo nove granice i gradimo bolju budućnost.
Srbija je imala zapažen i pažljivo osmišljen nastup na Svetskoj izložbi.
Naš paviljon je bio zamišljen kao vremenska kapsula koja povezuje nasleđe vinčanske kulture sa savremenom Srbijom. Tema našeg nastupa na svetskoj izložbi bila je Srbija stvara ideje - inspirisani prošlošću kreiramo budućnost.
Osim zanimljive multimedijalne izložbe, tokom trajanja manifestacije učestvovali su naši brojni umetnici - od Gorana Bregovića i Stefana Milenkovića do harmonikaša Petra Marića, ansambla Kolo i Gudačke reprezentacije mladih muzičara. Naš paviljon obišlo je više od milion posetilaca. A pravu euforiju medija i publike izazvao je dolazak Novaka Đokovića.

Emisija prenosi deo atmosfere sa Svetske izložbe i sa Anom Ilić, zamenicom generalne komesarke Srbije za EXPO 2020 predstavlja naš nastup u Dubaiju.
autor i urednik Olivera Milošević
producent projekta Ana Todorov
snimatelj Milan Ilić
montaža Vesna Grba

repriza 19.maj u 04:10 i 12:05 

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се