Читај ми!

Balet :Revizor

Ovde nije reč samo o plesu ili tradicionalnom pozorištu, već o uzbudljivoj novoj formi koja prevazilazi bilo koji žanr.

 

Predstavu Revizor izvodi 10 neverovatnih plesača kanadske plesne kompanije Kidd Pivot, čiji je osnivač kanadska plesačica i koreograf Kristal Pajt, uz zvučnu podlogu koju je snimilo devetoro glumaca. Usne plesača se usklađuju sa rečima glumaca u ekspresivnom i duhovitom stilu. Revizor je zasnovan na ruskoj anegdoti o pogrešnom identitetu, koja se pojavila 1833. i brzo se proširila. Godine 1836. Nikolaj Gogolj je priču uobličio u komad pod nazivom Revizor. Predstava je premijerno izvedena u Sankt Peterburgu pred carem, koji se, prema postojećim podacima, smejao i aplaudirao, uz komentar - Svi to dobijaju, a ja najviše!
Deset plesača otelotvoruju snimljeni dijalog nekih od najboljih kanadskih glumaca, istražujući sukobe, komediju i korupciju u snažnom odnosu između jezika i tela.
Nakon međunarodnog scenskog hita Potištenost, koji ste prošle nedelje, takođe, mogli videti na RTS 3, Revizor ponovo ujedinjuje kreatore - Kristal Pajt i Džonatona Janga sa režiserom Džefom Tjudorom. Predstava je snimljena u pozorištu Sadler's Wells u Londonu.

 

Repriza , 28. novembra u 03:55 i 11:40 

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара