Vreme televizije: Igrane serije

O velikim dramskim i humorističkim serijama

U periodu između 1977. i 1980. godine opadanje obima produkcije najizrazitije je u programima igranih serija. Ipak, Televizija Beograd, uz izuzetne napore, popunjava termine igranih serija, često preuzimajući i neizvršene obaveze drugih jugoslovenskih TV stanica u produkciji emisija toga žanra ili pribegavajući koprodukcijama sa tim stanicama. Reprezentativna je serija Više od igre.
Prikazan je i Povratak otpisanih. Savremenu tematiku obrađuju humorističke serije Pozorište u kući i Vruć vetar. I najzad, Pripovedanje Radoja Domanovića uspešno je oživelo delo velikog srpskog satiričara.
Televizija Novi Sad takođe će se okušati u proizvodnji humorističkih serija. Njen prvenac su Uniforme. U koprodukciji između TV Beograd i TV Novi Sad počinju pripreme za snimanje serije Svetozar Marković, koja će biti emitovana 1981. godine.

Učesnici: urednik Milovan Vitezović; reditelji Zdravko Šotra, Aleksandar Đorđević, Dejan Ćorković, Zoran Šarić; scenaristi Slobodan Stojanović, Dragan Marković; snimatelj Dragoljub Mančić

Scenarista dr Miroslav Savićević, voditelj Mića Orlović, reditelj Nikola Lorencin

Urednice: Milena Jekić Šotra, Marijana Cvetković, Vesna Došen,  Bojana Andrić

repriza, 22. septembar u 03:50 i 11:50

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво