Na veslu priča Dušan Nedeljković: Sve reke teku u desno

Dušan Nedeljković, nekada panker, radio zvezda, JAT-ov stjuart, bloger i producent, danas pre svega pisac, objašnjava Na veslu pričom „Sve reke teku u desno“ svoj odnos prema reci. A šta ako te reka odnese? Iako znaš da plivaš. I da roniš. Iako su te sto puta potopili, a opet si isplivao. Nepredvidljivost prirode je i tvoja. Koga ćeš boga dozivati u sudnji čas?

Kruženje u prirodi zasnovano je na reciprocitetima, takvog je mišljenja i Dušan Nedeljković, čiji je peti roman „Rođeni zli" na vrhovima svih listi bestselera ove godine: „Kome nešto daš ti od njega i dobiješ. Voda nam daje život, a mi njoj ne dajemo ništa sem đubreta koje smo ostavili iza nas. Sto posto sam siguran da su i poplave neka opomena prirode da ne budemo baš toliko razulareni, da se ne ponašamo baš toliko nehajno prema svojim životima i prema njoj samoj. Apsolutno nemamo svest."

Dušan Nedeljković, rođen je 1964. godine u Beogradu, je pisac. Bivši je stjuart i zvezda blogerske scene, deo ekipe „Ritma srca". Objavio je 6 romana. Najglasniji beogradski lokalpatriota.

Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=c7VwGNavs-g

Reditelj, producent, autor originalnog koncepta: Rastko Šejić; kompozitor, montažer tona: Vladimir Lešić; kamera: Časlav Petrović (DP), Marko Ristić; montažer: Milan Pejnović; dizajner: Zoran Mujbegović; menadžer produkcije: Slobodan Vidić; spiker: Aleksandar Novaković; čamdžije: Ljubomir Miljević, Srđan Rusić, Jovo Čanak; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić

Projekat podržala: Gradska uprava grada Beograda - Sekretarijat za zaštitu životne sredine

Podrška: 350.org i Climate Action Network Europe

Produkcija: Udruženje „Šta hoćeš" © 2015 - wdoyouw.org

Repriza, 28. mart u  04:20 i 12:50