Читај ми!

Muzzik video 2020, 11-16

REŽIJA. „Od studentske vežbe do virtuoznosti“ Nakon pregleda nominovanih spotova u svim kategorijama, čini se kako bi skoro svi mogli i da se nađu u nominaciji za najbolju režiju. Ova činjenica je učinila još težim posao selekcionom žiriju u najvažnijoj esnafskoj kategoriji festivala kratkog muzičkog filma AMVA 2020.

„Ne vidim te od dima", je video spot koji nosi iskorak u karijeri beogradskog sastava Vizelj, koji nažalost, iz poznatih razloga, nije potvrđen na koncertima. Vojko V. je u protekle tri godine jedno od najvećih osvežnja na sceni, koji je redefinišući razvoj repa kao žanra, koji ne komunicira dovoljno dobro bez adekvatnog videa. Video singl „Moja lipa" to dokazuje. Da region funkcioniše kao jedinstveno tržiše pokazuju agilni izdavči koji povezuju scenu. Tako i album beogradskog benda Gazorpazorp objavljuje slovenački izdavač, na kome se nalazi pesma ''El Matador''. Odlično režirana filmska priča odlično simboliše "fight" koji čeka svaki bend koji želi poziciju na regionalnoj sceni. 8 miliona pregleda sigurno je doneo i video spot pesmi "Nisi više moja bol", koju je napisao Džiboni. Reditelj spota "Pristanište" je verovatno najtačniji način vizuelizovao energiju i estetski stav koji nosi E-play, jedan od najvažnijih beogradskih bendova 21. veka. Ovaj vek svojim kontinuranim radom u više bendova-projekata obeležila je i Ida Prester povezujući region, uvek spremna da iskoristi "Šansu" i kreativnost reditelja i bude uvek nova. Da još uvek postoji romantika podseća nas kratki muzički film "A Good Actor", bračno-umetničkog para Mr Li & Ivanesky. Novo ime na sceni je i Tete Romanova, čiji spot "Na radiju" se našao u prestižnoj nominaciji za najbolju režiju. Da je ovogodišnji selekcioni žiri u fokusu imao nove izvođače dokazuje i naredna nominacija kratkog ali kompleksnog muzičkog filma "Metak" grupe Šajzebiterlemon. Who See, potvrđuje da je za uspeh rep benda, neophodan kvalitetan video, kojih oni itekako imaju u svom opusu. Takva je i "Đedovina", britkog humora u seciranju mentaliteta.

Ne porpustite novu epizodu serijala "MUZZIK VIDEO 2020" posvećenog festivalu ''ADRIA MUZZIK VIDEO AWARDS 2020''.

Festival vrednuje ostvarenja u muzičkoj, filmskoj i video-produkciji muzičkom žanrovskom selekcijom (pop, rok i srodni moderni muzički žanrovi) i filmsko-videografskom strukovnom nagradom. RTS 3 od 1. marta prikazuje serijal od 16 emisija kojima gledaoce upoznaje sa ostvarenjima izvanredne regionalne video-produkcije.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи