Читај ми!

Muzzik video 2020, 9-16

MONTAŽA, SPECIJALNI EFEKTI, POSTPRODUKCIJA. I majstori postprodukcije posvetili su posebnu pažnju muzičkim video spotovima i sate, strpljivog rada. Rezultati su impresionirali selekcioni žiri koji je imao težak zadatak da spisak nominovanih svede na svega 10 video spotova, iako kao u mnogim kategorijama i drugi zaslužuju nominacije.

Ana Stanić se pojavljuje u spotu sa holivudskim završetakom, u kombinaciji scenskih i video efekata, video singla za pesmu „Holivud". Autori spota „Šarena" benda Detour su koristili 3D engine za izradu video igara, dok su zvezde i planete koje se vide, realne - korišćene su NASA fotografije i softver koji se zove Space Engine. Zembo Latifa - ''Zvijezde'' (ft. Hiljson Mandela), je video singl koji nas je zaintrigirao i odličnom i svrsishodnom montažom. Efikasnost leka protiv melanholije, pesme "Naša kri ne nikoli bela" Lačnog Franza, pojačao je Rok Predin izvanrednim video ostvarenjem sa kompleksnom produkcijom. Video klip "Snježna ulica" je "smanjio"kantautorku Miu i odveo je u maketu iz Muzeja vlakića - Backo Mini Ekspres, a Mirnu je kratki muzički film odveo u "Nestvaran", avion u Željavi gde se nalazi najveći vojni aerodrom u bivšoj Jugoslaviji, koji je magijom autora uzleteo. Video singl Punčki "Pustinja" sa albuma ''Vidimo se'', videlo je samo 755 korisnika Jutjuba, ali i to je bilo dovoljno da ga primeti selekcioni žiri festivala. Pamtimo mnoge inovativne i dobro postproducirane spotove grupe Sanšajn, dobra montaža i post je izdvojila i video singl "Da li sam". Na prvi pogled svedena studijska postavka za spot "Meteori", nije obećavala mnogo ali su virtuozna montaža i post izveli iz okvira slike makedonski bend Fank šui. U spotu "Glas" Helem Nejse, izvanredno je i šarmantno, i u duhu likova iskorišćen efekat zamene lica, dovodeći nam na parti neočekivane goste.

Ne propustite serijal posvećen najboljim video ostvarenjima regiona MUZZIK VIDEO 2020, hroniku festival ADRIA MUZZIK VIDEO AWARDS.

Festival vrednuje ostvarenja u muzičkoj, filmskoj i video-produkciji muzičkom žanrovskom selekcijom (pop, rok i srodni moderni muzički žanrovi) i filmsko-videografskom strukovnom nagradom. RTS 3 od 1. marta prikazuje serijal od 16 emisija kojima gledaoce upoznaje sa ostvarenjima izvanredne regionalne video-produkcije.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара