Читај ми!

Muzzik video 2020, 2-16

NAJBOLjI FJUŽN VIDEO. U ovoj kategoriji su selektovani izvođači u miksu različitih žanrova: džez, etno, fank, elektro.

Artisti iz ove selekcije nemaju svoj medij, i retko se mogu čuti na programima radio stanica. Mada su im često diskografski tiraži zavidni. Krosover sa balkanskim etnom najčešća dobitna kombinacija ali u ovoj selekciji to je samo početak. Tu su Kal bend, Marko Luis, Dubioza kolektiv u kolaboraciji sa sastavom Letu štuke, Tonči Huljić & Madre Badesa ali i izvođači koje publika regiona tek treba da upozna poput Jall Aux Yeuh, frankonfonskog benda iz Bihaća, makedonskog rege, tehno, rok i fank benda Fank Shui, benda Mi Vida koji je pokrenula Vida Manestar, prateći vokal Elementala, The Blondes iz Opatije koje vode Kiki i Ela, Tonka projekat Antonie Matković Šerić i džez pevačica i kantautorka Yelena.

Za najbolji video u ovoj i drugim kategorijama festivala kratkog muzičkog filma AMVA 2020 možete glasati na sajtu www.muzzik.tv (amva2020.muzzik.tv).Festival kratkog muzičkog filma Adria Muzzik Video Awards 2020. predstavlja muzičko-filmsku manifestaciju koja afirmiše i podstiče razvoj muzičke industrije, filmske i video produkcije u regionu.  

Iako je 2020 bila najteža godina za muzičku industriju, video produkcija je bila izuzetno produktivna i kvalitetna, u svim žanrovima. U najširem izboru našlo se preko 3.000 video spotova. Slekcioni žiri festivala "Adria Muzzik Video 2020" je izabrao po deset video spotova u 16 kategorija, za koje će gledaoci i fanovi moći da glasaju od 1. marta.
Ceremonija proglašenja najboljih ostvarenja po kategorijama, održaće se 17. i 18. aprila, u onlajn formatu.

Selekcioni regionalni tim je izabrao po deset nominovanih spotova u svakoj kategoriji.
Nagrade u kategorijama - Najbolji video, Video novog izvođača, Rok video, Hip-hop video, Elektro dens mjuzik video, Pop video, Indi video, Hip-hop, Fjužn (World, Etno, Jazz) video - dodeljuju se izvođačima.
Nagrade u kategorijama - koncept i art direkcija, kamera, montaža i postprodukcija, specijalni efekti, koreografija, art direkcija i animirani video - dodeljuju se autorima spotova.
I to nije sve. Veliki doprinos stvaranju kratkih remek dela dali su, pored svih ostalih i glumci - dramski umetnici, koji su prihvatili da učestvuju i kreiraju zanimljive uloge. Najbolja ostvarenja moći ćemo da vidimo u nominacijama za „Glavnu ulogu".
Muzičari i video autori, u svojim ostvarenjima ne retko koriste priliku i da pošalju snažne društvene, humane, ekološke poruke, kojih ćemo se podsetiti u selekciji „Video sa porukom".  

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво